Arini, lia kat kelas kitchen belajar masak lamb and beef steak. huhu. so, as usually chef.hidayat akan demo dulu kat kitaorg, hurmm...kitaorg belajar tussing kan daging tue, tussing tue adalah satu ikatan untuk kekalkan bentuk daging yang kita akan merinade terlebih dahulu sebelum di grill kan.
Selepas dah sorang2 belajar2 ikat daging tue, proses memasak pun bermula lah. setiap orang kene sediakan main course for one portion. dalam dish kita tue mesti ada starch, meat, vege and sauce. so..depends la setiap org nak guna bahan2 yang telah disediakan. macam lia, lia gunakan mashed potato for starch, Beef , vege (tourne carrot, baby tomato ,asparagus) and black pepper sauce for lia nyer main course.
ohhh ea..klu nak resepi,boleh tanya personally kat alia ea..rasa letih pulak nak taip nie.hehehe..
sharing is caring kannnnn???
so.....hasilnya ialah...lihat dibawah.
(^_~)
Bahan-bahan nya ialah:


Dan inilah hasil yang alia buat~ BEEF STEAK ~
(1) sebelum letak black pepper sauce.

(2) setelah letak black pepper sauce (^_~) yummy!!!


by paan and amir :




All product produce by my classmates:
(1) ada 14 pinggan kesemuanya...

CANDID2 setelah penat memasakkkkkk.. ~(@_@)





Dan inilah hasil yang alia buat~ BEEF STEAK ~
(1) sebelum letak black pepper sauce.
(2) setelah letak black pepper sauce (^_~) yummy!!!
by paan and amir :
All product produce by my classmates:
(1) ada 14 pinggan kesemuanya...
CANDID2 setelah penat memasakkkkkk.. ~(@_@)
k,la.....sampai sini dulu. nak sambung study french semula nie..esok ada test mid term! huhu.
rabu pulak ada test food hygiene 3, khamis pulak nak submit assigmnt and kene wat presentation, jumaat pulak ada Final exam KITCHEN! (last class for this semester (T_T) sob..sob..sob..sob...
GOOD LUCK ALIA!!!!
aja2 Fighting!!
(^_~)
GOOD LUCK ALIA!!!!
aja2 Fighting!!
(^_~)
No comments:
Post a Comment