Saturday, May 8, 2010

tamat sudah sem3...yahooo!


SALAM...
hye sumer!! 
lia betul-betul hepi...akhirnya penantian ku bakal berakhir.
Ahad nie dah balik k.l!  
maka degan itu...
berakhirlah SEM3!
 (^____^)

&&&

sudah tiba masanyer mepersiapkan dari segi mental n fizikal untuk
LATIHAN INDUSTRI (sem4)
ohhh yerrrr..
lupa nak berkongsi..
sem nie, insyallah..
lia akan praktikal di
HOTEL ROYALE CHULAN,K.L
if interview lepas lah kan...amiinnn.
 n interview tue hari isnin nie which is 
10/5/2010 at 10.00am...
doakan tuk lia k?
hope eveverythings gonna be fine.
*seriussss..nerves!*

k,laa...sampai sini dulu.tungulah lak next posting.
CHECK THIS OUT PICTURE!
 *muka-muka dah ready tuk gi praktikal* hehehe


SEMESTER 3 
(Jan2010-Mei2010)
*Kitchen Asian Cuisine with Chef.Dayat.*
 
Tuan2,puan2,cik2,kawan2,senior2ku,junior2ku,bakal2 junior ku..serioussly kelas kitchen ngan chef dayat, sangat2 enjoy! Lia belajar ngan chef dayat nie dari sem 1 lagi. First time masa kitchen ngan chef dayat masa part1 dulu, rasa takut sangat2 sebab nampak cam garang . Tapi..sebenarnyer baik n sekepala ngan student2 dia. ok2.back to the topic, Time kitchen asian cuisine nie..macam-macam masakan kita akan belajar. Example for chineese food.. chef akan ajar wat antaranya chicken cashew nut, sweet n sour fish, siew pak choy, sharkfin soup, egg  drop soup dengan cara yang betul. Example for indian food lak, antara nya rasam soup, daging masala, briyani rice, capati n macam2 lagi la. n tuk masakan melayu? tak payah cakap arr..dari appetizer, main course, dessert hinggalah kuih-muih, macam2 masakan lia dapat belajar.(^_^)


*Advance Hotel Cookery With Chef.Shakir*
hah...yang tengah2 tue la chef shakir. dia sangat2 cool orangnyer. Tuk kitchen nie, kitaorg more to realnyer situation mcm dalam industri. *masak tuk bg guest makan*.. lebih kurang macam slot hell kitchen yang kt astro tue. Setiap kali kelas kitchen ni, akan ader seorang Chef of the Day which is orang tu yang bertanggungjawab tuk make sure kan semuanyer berjalan dengan lancar. n chef lak akan memerhatikan n bagi markah tuk depends on performance kita. Setiap orang akan merasa jadi chef  of the day, merasa handle appetizer, merasa handle main course, merasa handle soup,  handle sauce n juga  akan masuk kitchen bakery tuk wat dessert yang di ajar oleh chef.amin. (^_^)
 
 
*Class Restaurant Operation a.K.a Serving with Pn.Noraini*
 last but not least....kelas serving! yes...yes.yes.. kelas nie sangat2 best walaupun pada awal2 sem lia rasa kelas nie sangat2 letih sebab berjam2 lamernyer tapi  bila dah lama2 tue..sebenarnyer kelas nie la paling enjoy.eala..kelas praktikal kan? mesti la enjoy punyer. gambar2 kat atas adalah time last kelas aritue before final exam..kenapa pakai camtue? sebab..last kelas aritue serving kitaorg bertemakan "melayu tradisional"  tue yang ader dok pakai kain batik selempang n lelaki lak berbaju melayu n pakai tanjak..hehe. nampak cam ramai? ealaaaaaa...sebab last kelas kan,so..lecturer kitaorg pn.noraini (DKB) pakat ngan lecturer kelas DKA En.Khairil tuk gabung..lagipun time tue buffet line. biasanyer buffet nie banyak  preparation kene wat. so.sepakat membawa berkat..DCA FOREVER...(^_^)
 
 
 
k,la....rasenyer sampai snie dulu...
daaaaaaaaaaa...
 
xoxoxoxoxoxoxoxo

2 comments:

Biskoot said...

bila interview,
promote diri akak spt plggn akn mudah tpedaya dgn btk bdn saya krn org bdn besar slalu dikaitkn dgn mmpunyai citarasa yg tinggi. hahaha.

Anonymous said...

tahniah2.. hehee