Bonjour!!
urmm..sebenarnyer dah lama nak wat entry pasal kelas RO nie..tapi la nie baru ader masanyer. hehe. Dalam kelas nie aper yang lia dapat belajar adalah cara-cara meng-handle restaurant operation dgn cara yang betul. haha. dah nama pun kelas restaurant operation kan? mestilah belajar mengenai yang berkaitan ngan restaurant.
Yes, kelas nie adalah kelas praktikal. kelas dimana memerlukan effort yang berganda2 n ditambah dengan otak yang kreatif. hehe. Every weeks seorang SOD (supervisor of the day) akan dilantik, n antara tugas2 SOD nie adalah kene wat ordering what type cutleries, crokeries, and linen yang akan digunakan masa kelas berjalan nanti n also....urmmm.....sbnrnyer macam2 lagi la yang SOD nie nak kene wat to makesure everythings done smoothly.....huhu.
For ur information, dalam kelas nie..macam2 service lia belajar..antaranyer ialah russian service, french service and others. huhu. The food that we served actually was cooked by students itself but still under control by their chef. Student yang masak tue dak2 kelas lia jugak...tapi group b2. huhu.
Malas nak cakap byk lagi...layan jer la gambar2 kat bawah nieeee..hehe.
amacam cantik tak???
nie lak dak2 kelas A, DCA student also...hehe.
whatever it is...kelas nie memang best cuma memang penat sikit. tapi still enjoy daripada subjek2 laen. hikhik. (^_^)
k,laaa..sampai sini dulu...
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
(^_~)
No comments:
Post a Comment